Placinta cu mere

de Lau in Dulciuri, 6 Dec 2012 | 6263 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 200 g unt
  • 5 linguri de zahar
  • 1 praf de sare
  • 2 galbenusuri
  • 1 pahar de apa minerala
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura de otet
  • 500g faina
  • UMPLUTURA
  • 1 kg mere
  • 100 g zahar
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Amestecam faina cu sarea si zaharul, facem gaura in mijloc, adaugam praful de copt dizolvat in otet, galbenusurile amestecate inainte, untul moale si amestecam adaugand treptat apa. Framantam o coca elastica, invelim coca in folie alimetara si dam la rece 30 minute.

Umplutura-merele le dam prin razatoare si le calim putin cu zaharul si scortisoara dupa gust,lasam sa se raceasca foarte bine

Impartim coca in 2 parti. Intindem o foaie dreptunghiulara,asezam in tava unsa cu unt,adaugam 1 lingura de gris peste foaie si adaugam umplutura uniform

Intindem si a 2 foaie care o adaugam deasupra merelor. Intepam cu furculita foaia si dam la cuptor pana se rumeneste frumos

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere si nuca (de post)